1-2-3… fladbrød!

Madplan!? Yes, det vil jeg så gerne, men i praksis bliver det ligesom bare ikke til noget… Nå, men nu skal det altså prøves igen! Vi starter på et nyt år, nye rutiner, en madplan – det kører!!

Vi satte os ned og kiggede alle vores kogebøger igennem for tiltalende opskrifter. Jeg var så heldig at få Hugh Fearnley-Whittingstalls Hverdagsmad fra River Cottage af husbonden i julegave! Der er virkelig mange lækre sager i de bog, som skal afprøves! En af dem, som vi hurtigt har taget til os, er opskriften på fladbrød. De er velegnede til wraps, supper, gryderetter – ja, man føler næsten, man sidder i Østen og spiser, hvor de bruger disse brød som en ske. De hurtige og nemme at lave og kræver kun 4 ingredienser!

IMG_1474

Til 8 fladbrød skal du bruge:
250 g hvedemel
1 tsk fint salt
1 spsk rapsolie, solsikkeolie eller olivenolie
1 1/2 dl varmt vand

Melet sigtes ned i en skål. Tilsæt salt. Det varme vand og olien blandes og hældes i en tynd stråle ned i melblandningen, mens der røres. Saml dejen med hænderne og ælt den igennem i 5 minutter, til den er glat og fast. Lad den hvile tildækket i 15 minutter.

Del dejen i 8 klumper. Rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord, til de har en tykkelse på 2-3 mm.
Varm panden godt op og når den er varm, skrues der lidt ned for varmen. Gør en tallerken med et viskestykke klar ved siden af panden. Her lægges fladbrødene over på, når de er færdige og pakkes ind i viskestykket. De skal holde sig varme og bløde.

IMG_1472

Læg fladbrødet på panden uden fedtstof og lad det bage/stege ca. 1-2 minutter. Vend fladbrødet og lad stege kun et 1/2 minut på den anden side. Hold godt øje for pludselig går det stærkt! Så snart brødet er færdigt, pakkes det ind i viskestykket.

Hugh skriver i sin bog, at fladbrødene skal spises straks. De kan ikke varmes igen. Til gengæld fortæller han, at skulle man have nogle brød i overskud, kan de pensles med olie og lægges i ovnen. Så bliver de chips-agtige.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s