Det dekorative brød

Dette brød bagte jeg til barnedåben. Det tager sig rigtig godt ud, da det er formet som en sol og samtidig er det nemt at brække et flute af til sig selv. Jeg er ret vild med frø, og her ser det bare smukt ud med alle de forskellige slags!

IMG_1199

Opskriften hedder ‘Solbrød’ og er fra Varm på brød og lun på boller af Rikke Holm. Denne er en af mine bedste bagebøger, så den kan varmt anbefales!

Du skal bruge:
2 1/2 dl mælk
30 g gær
1 tsk sukker
150 g smør/olie/margarine
1 salt salt
500 g mel

Frø til drys
1 æg til æggestrygelse

Start med at smelte margarinen, så det kan køle af.
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt derefter sukkeret og 1 spsk hvedemel. Lad blandingen stå i 15 minutter. Når gærblandingen har hvilet, røres margarinen i. Vær opmærksom på at delene har nogenlunde samme temperatur, så margarinen ikke klumper. Tilsæt salt og derefter mel. I min version tilsætter jeg 100 g durummel og 400 g hvedemel. Hold lidt igen med melet. Når dejen slipper skålen, og den har en fin og smidig overflade, sættes den til hævning i 30 minutter.

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i 16 klumper. Ælt to klumper sammen, så du har 14 klumper og en 1 lidt større klump. Denne klump rulles til lang pølse og formes som en snegl. Læg den i midten på en bageplade med bagepapir. De 14 klumper rulles til aflange pølser/flutes, som lægges ud fra sneglen i midten. Lav en afstand på et par millimeter mellem flutene på pladen. Pensl ‘solen’ med sammenpisket æg og drys med forskellige frø.

IMG_1191

Jeg brugte:
solsikkekerner
sesamfrø
græskarkerner
lys birkes
mørk birkes

Lad ‘solen’ efterhæve 15-30 minutter.
Derefter bages brødet i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft. Lad det efterfølgende køle af på pladen, inden det flyttes over på en rist.

IMG_1201

Reklamer

One thought on “Det dekorative brød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s