Tid til bål

Så kom foråret endelig!
De lange sommeraftener er på vej og hvorfor ikke tyvstarte lidt med at få gang i bålet…

Om sommeren så snart vejret og tiden er til det, tænder vi op i bålet og tager maden med ud. En fantastisk tid! En fast del af måltidet er altid snobrødet! Det minder mig om mine år som spejder, hvor hyggen og ikke mindst maden omkring bålet var et af dagens højdepunkter…

2013-05-17T10-18-00_0

Opskrift på snobrødsdej
Ca. 4-5 stk.

Du skal bruge:
2,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk olivenolie eller rapsolie
1 tsk rørsukker
0,5 tsk salt
2 dl grahamsmel
4-5 dl hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olien, sukker og salt.
Rør grahamsmelet i. Tilsæt hvedemelet og ælt til sidst dejen, til den får den passende konsistens.
Derefter stilles dejen til hævning i 1 time et lunt sted.

Tag dejen med ud til bålet. Du kan evt. dele den op i boller, så det er nemmere at nuppe en klump dej og sno om pinden. Bag brødet over gløderne til det har en lysebrun farve. Løsner brødet sig fra pinden uden problemer, er det færdigt.

2013-05-17T10-18-00_1

God fornøjelse!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s