Havretern med nougat

Hvad byder man uventede gæster, når man ikke har æg i køleskabet? Desuden har man rester fra julen, som man jo også skal have brugt…

IMG_0020_2

Jeg måtte i den store mappe med opskrifter indsamlet igennem tidens løb. Denne opskrift er fra ‘Lækker Bagekunst’. Et løst ark som dumpede ind af brevsprækken hjemme hos mine forældre for mange år siden. Vi har bagt de lidt anderledes småkager mange gange, da der er meget lidt hvedemel i.

Du skal bruge:
100 g smør eller margarine
4 1/2 dl havregryn
1 spsk hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
1 dl sukker
2 spsk lys sirup

Til pynt:
200 g blød nougat

Forvarm ovnen ved 175 grader varmluft.

Smelt smørret eller margarinen i en gryde. Sluk for varmen.
Tilsæt derefter havregryn, mel, bagepulver, vanillesukker, sukker og lys sirup.
Rør godt undervejs, så det bliver godt blandet sammen.

Gør en bageplade klar med bagepapir og fordel nu massen på pladen.
Det kan være en god idé at bruge en almindelig ske, da det er lettere end en grydeske. Når massen er fordelt i et jævnt lag, sættes den i ovnen og bages i ca. 15 min.

IMG_0019_2

Nougaten skæres i skiver med en ostehøvl og lægges på kagen, mens den er varm. Når nougaten er smeltet, fordeles den med en gaffel, så der laves et mønster i nougaten.
Derefter stilles den til afkøling i køleskabet eller et andet køligt sted.

IMG_0022_2

Til sidst skæres kagen i tern.

IMG_0023_2

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s